Актуално

 

Графици за провеждане на проектни и творчески дейности с учениците от I, II и III клас от 01.06.2023 г. до 07.06.2023 г.

 

Въпреки сложната епидемична обстановка в страната, в СУ „Васил Левски“ - град Брезник не губят ентусиазъм и реализират една по една своите цели и идеи за текущата учебна година.

В момента тече усилена подготовка за честване на патронния празник на училището - 19 февруари. Празникът тази година ще протече по малко по-различен начин - в условията на електронна среда. Една от изненадите за празника е подготвянето на химн на училището, по стихове на г-н Кънчо Атанасов /преподавател в гимназията/ и г-жа Ана Гигова.

Вчера бе заснет първият вариант на химна. Музиката и аранжиментът са на г-н Румен Александров – преподавател по музика в СУ „Васил Левски“ - град Брезник. Той и новосформираната музикална група от петокласници и шестокласници са си поставили амбициозната задача да представят училището на различни училищни и общоградски събития, с нов и модерен репертоар и свежи идеи.

Групата ще кандидатства и по проект за обновяване на кабинета по музика в училище, ще се работи по създаването на инструментален състав, както и за осигуряване на сценични облекла на хористите.

„Децата се включват с желание и ентусиазъм в музикалните инициативи. Нека не забравяме, че изкуството е терапия, а музиката се отразява положително на емоциите и настроението на учениците“ – споделя г-н Александров.

Амбициозните идеи, които си поставя новото ръководство на училището, вече дават резултат и се отразяват благоприятно на цялостния психоклимат в училище. Много от класните стаи и помещения в училище са обновени. Предстои саниране на цялата сграда, както и обновяване на парната инсталация в школото. Работи се върху създаване училищна униформа и редица други начинания, които засега ще запазим в тайна!